5 motive excelente de a folosi beneficiile plantei Aloe Vera

Aloe vera este o plantă cu multe virtuți și beneficii pentru organism. Elementele nutritive conținute de plantă sunt diverse și variate, la fel ca și proprietățile sale. Aloe vera este un ingredient conținut de numeroase produse cosmetice și de igienă. Unele persoane folosesc planta și mai precis gelul de aloe vera așa cum este, aplicat pe piele și păr, în timp ce alții preferă să o consume sub formă de suc, simplă, cu apă sau cu suc de fructe.

Sub ce forma găsești Aloe Vera?

Aloe vera se găsește mai ales sub formă de suc sau gel. Se folosește de obicei seva transparentă din interiorul frunzelor de aloe vera, care este extrasă printr-o tehnică de presare. Sucul de Aloe vera, fabricat din frunze proaspăt presate la rece, este fără îndoială cel care păstrează cel mai bine toate proprietățile plantei.

Principalele efecte benefice ale consumului de Aloe vera:

 • Ajuta la controlul zahărului din sânge
 • Întărește imunitatea
 • Contribuie la sănătatea pielii
 • Promovează o bună sănătate gastro-intestinală, ajutând digestia și funcția intestinului
 • Contribuie la apărarea naturală împotriva microorganismelor și la menținerea unui sistem imunitar normal
 • Ajută la menținerea pielii sănătoase si vindecă anumite probleme dermatologice

Bogăția nutrițională a frunzelor de aloe vera este excepțională. Planta conține în mare parte apă, dar si aproximativ optzeci de nutrienți și compuși activi, cum ar fi polizaharide, minerale, aminoacizi și vitamine. Aceste diferite ingrediente active se găsesc în principal în pulpa de Aloe vera.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale consumului de suc de Aloe vera?

Iată cinci motive pentru a folosi beneficiile acestei plante :

 1. O buna hidratare a organismului

Planta de aloe este foarte bogată în apă, deci este o modalitate ideală de a preveni sau trata deshidratarea. O bună hidratare te ajută la detoxifiere, pentru eliminarea substanțelor nocive din organism.

 1. Menținerea unui ficat sănătos

Când vine vorba de detoxifiere, funcția hepatică sănătoasă este esențială. Sucul de Aloe vera este o modalitate excelentă de a-ți menține sănătatea ficatului. Acest lucru se datorează faptului că ficatul funcționează cel mai bine atunci când corpul este hrănit și hidratat în mod adecvat. Sucul de Aloe vera este ideal pentru ficat, deoarece este hidratant și bogat în fitonutrienți.

 1. Înlăturarea constipației

Consumul de suc de Aloe vera ajută la creșterea conținutului de apă din intestine. Cercetările științifice au arătat o relație între creșterea conținutului de apă si stimularea peristaltismului, care contribuie la înlăturarea constipației si stimulează un tranzit intestinal bun.

Aloe vera ajută, de asemenea, la multiplicarea bacteriilor sănătoase din intestin, menținând flora intestinului bine echilibrată.

 1. Tonifierea si vindecarea tenului cu probleme

Sucul hidratant de Aloe vera poate ajuta la reducerea acneei. De asemenea, poate contribui la vindecarea afecțiunilor pielii, cum ar fi psoriazisul și dermatita. Aloe vera este o sursă bogată de antioxidanți și vitamine care protejează eficient pielea. De asemenea, s-a dovedit că anumiți compuși din aloe vera neutralizează efectele radiațiilor ultraviolete și previne apariția liniilor fine și a ridurilor.

 1. Beneficii digestive

Consumul de suc de Aloe vera este recomandat pentru cazurile de arsuri la stomac Compușii prezenți în sucul de aloe vera ajută la controlul secreției de acid gastric. Planta este utila si pentru a combate ulcerul gastric. Aloe vera conține mai multe enzime cunoscute, care ajuta la descompunerea zaharurilor și a grăsimilor și care normalizează digestia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *